Naar aanleiding van mijn training “Hoger in Google” heb ik een nieuwe dienst ontwikkeld: De website audit. Dit houdt in dat ik een website onderzoek op sterke en zwakke punten voor SEO. Naar aanleiding daarvan doe ik aanbevelingen. We kijken daarna wat je zelf kunt doen en wat ik kan doen. Als alles is uitgevoerd wordt er nogmaals getest in Google. Daardoor krijg je inzicht van het effect van zoekmachine-optimalisatie.

Deze dienst bestaat dus uit 3 onderdelen:

  • De audit (het onderzoek)
  • De aanbevelingen en uitvoering, al of niet in samenwerking met mij
  • Het eindresultaat vergelijken met de beginsituatie

Opzienbarend resultaat van een optimalisatie

Ik kreeg een tijdje geleden een aanvraag van Trion Beheer of ik voor hen de audit plus de optimalisatie kon doen. Dat betekent dat ik, naast het onderzoek, ook aanpassingen doe. Behalve wanneer het op teksten schrijven aankomt kan ik daar veel aan verbeteren. Ik heb eerst een meting gedaan en op de verschillende relevante zoekwoorden gekeken naar de score in Google. Met de meeste zoekwoorden werd de website niet gevonden op de eerste 10 pagina’s. Daar moest dus veel gebeuren. Nadat ik de homepage en een aantal belangrijke pagina’s had geoptimaliseerd en alle afbeeldingen een titel en alt-tekst had gegeven, heb ik opnieuw getest.

Met alle zoekwoorden verscheen de website nu binnen de eerste 3 resultaten in Google!

Ziedaar, een ongelooflijk resultaat! En dan ben ik nog niet eens klaar met optimaliseren. Dit geeft echt heel veel voldoening. Ook de aanpassingen die de klant nog gaat doen op het gebied van content zijn nog niet verwerkt.

Website audit aanvragen

Ben je ook benieuwd wat je nog kunt toevoegen aan je website om beter gevonden te worden? Vraag dan nu een website audit aan en ontvang binnen 3 dagen een uitgebreid rapport.