Ontvang regelmatig updates

WordPress is geweldig. Op dit moment (medio mei 2020) draait liefst 36% van alle websites op dit CMS (Content Managment System). Klik voor actuele statistieken. Niet voor niets is WordPress enorm populair bij ondernemers een zzp-ers. Met een paar muisklikken kun je zelf WordPress installeren en kun je meteen beginnen met het invoeren van je pagina’s, blogs en afbeeldingen, mits je natuurlijk een domeinnaam en hostingpakket hebt. WordPress is daarbij ook nog eens gratis (open source) en voorziet in eindeloos veel keuze aan thema’s (design) en plugins (tools voor specifiieke functionaliteit). Alles wat je bedenkt is mogelijk.

WordPress is makkelijk

Gratis video “Hoger in Google

Dit is althans wat je altijd hoort en voor een deel klopt dat ook helemaal. Maar omdat er zoveel mogelijk is, is het soms lastig om de juiste plugins te selecteren, de teksten en plaatjes er zo in te krijgen als jij wilt, contactformulieren werkend krijgen en ga zo maar door. In al die jaren dat ik WordPress websites bouw (sinds 2007) heb ik al zoveel mensen gezien die met hun handen in het haar zitten omdat ze niet weten waar ze moeten zijn of wat ze moeten doen. Of omdat hun site is gehackt. Of omdat hij is gecrasht. Voor hen is WordPress helemaal niet makkelijk.

Ik heb dit onderkent en daarom is mijn missie om het leven van mensen die met WordPress werken makkelijker te maken. Daar richt ik al mijn diensten op. Dat begint al bij het maken van de website. Alles moet kloppen en makkelijk te vinden zijn. Waar het complexer is maak ik een instructievideo. Ik geef alleen informatie die relevant is voor de betreffende website en doe dit zo duidelijk mogelijk in stappen en screenshots. Daarnaast neem ik het onderhoudswerk uit handen. Onderhoud is nodig, omdat er heel vaak updates zijn van de software. Omdat WordPress open source is kunnen hackers makkelijk de kwetsbaarheden opsporen en gebruiken om in te breken.  Voor veel mensen ben ik een vraagbaak. Ik houd ervan om mensen te helpen en doe dat vaak binnen een dag.

Ter illustratie. Terwijl ik dit schrijf krijg ik 2 e-mails binnen:

  • Ik kan geen pagina’s openen …. ? Zou je even willen kijken?
  • Gisteravond heb ik Thrive Theme Builder aangeschaft omdat ik mijn website nog wat wilde gaan updaten. Maar…. blijkbaar is daarmee mijn “oude” website niet meer te zien. Ik heb net nog geprobeerd het thema te wijzigen in de hoop dat theme builder dan verdwijnt maar dat is niet zo. Kun jij mij helpen om de “oude” website weer terug te zetten

Vragen als deze krijg ik dagelijks en ik los ze zo snel mogelijk op.

Ontwikkelingen in WordPress

Omdat er steeds nieuwe eisen gesteld worden aan het internet in het algemeen en daarnaast ook nieuwe behoeftes door gebruikers van WordPress ontstaan, staan de ontwikkelingen nooit stil. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden of eisen die voor veel mensen belangrijk zijn om te weten. Denk bijvoorbeeld aan de wet AVG. Wanneer er ontwikkelingen zijn die voor veel mensen interessant kunnen zijn maak ik daar een blog over en / of stuur ik een mailing. Wil je ook op de hoogte gehouden worden? Vul dan het formulier aan de rechterkant in en ontvang tevens gratis mijn video “Hoger in Google”.

Nieuwste blogs